Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els treballadors de l’Ajuntament d’Olèrdola se senten “enganyats” pel govern

Els treballadors de l’Ajuntament d’Olèrdola se senten “enganyats” pel govern

Reclamen el compliment dels acords laborals.

Per unanimitat, l’assemblea conjunta del personal laboral i funcionari de l’Ajuntament d’Olèrdola va acordar el 13 d’abril expressar públicament el seu malestar per l’actitud que manté el govern municipal en la seva relació amb el col·lectiu de treballadors de l’Ajuntament. Els treballadors se senten “enganyats” pel govern i van acordar preparar accions de protesta per reclamar el compliment d’acords laborals.
Reclamen el compliment dels acords presos en el conveni col·lectiu del personal laboral i en l’ acord de condicions dels funcionaris, especialment que es respecti la Disposició addicional primera que compromet a recuperar condicions laborals que la normativa estatal va eliminar. Els treballadors defensen que s’ha de complir aquesta disposició atès que la llei ara permet restablir aquestes condicions.
Un dels principals incompliments és el retorn a la jornada laboral de 35 hores setmanals. El govern addueix que en no complir “la regla de la despesa” en tancar el pressupost municipal de 2018 no pot aplicar aquest acord. Els treballadors consideren que el govern municipal ha actuat “amb cinisme i mala fe”, perquè mentre asseguraven el mes de desembre que s’acabaven d’assabentar d’aquest incompliment ja des del mes de març existien informes d’Intervenció que advertien que s’estava incomplint aquesta regla.
La plantilla de l’Ajuntament recorda que altres ajuntaments de l’entorn, amb una situació econòmica molt més precària, estan complint amb els seus treballadors i estan recuperant la jornada laboral de 35 hores d’acord amb allò pactat per les parts. Pels treballadors de l’Ajuntament d’Olèrdola, és inacceptable que el govern s’amagui en justificacions econòmiques per no complir amb els acords quan el pressupost municipal del 2018 es va tancar amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de més de 5 milions 200 mil euros. La plantilla també considera que amb l’aprovació del Pla Econòmic Financer, acordat en el ple del passat 26 de març com a conseqüència de l’incompliment de la regla de la despesa, ja es podria retornar a la jornada de 35 hores.
Els treballadors conclouen que el govern no té voluntat política per complir amb els acords. Per això anuncien accions de protesta per a donar a conèixer entre els ciutadans la “falta de sensibilitat i la prepotència” que ha marcat massa sovint la relació que ha mantingut el govern municipal amb la plantilla.
Els treballadors també fan notar que sense la pressió de la plantilla tampoc hagués estat possible que s’aprovés l’establiment d’un complement retributiu per a cobrar el 100% des del primer dia d’incapacitat temporal. El complement es podia aplicar per llei des del mes de juliol passat, com reclamaven els treballadors en compliment del conveni col·lectiu, però el govern no ha volgut aprovar-lo fins ara: en el darrer ple d’aquest mandat municipal, que es preveu celebrar la setmana que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: