Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miquel Villalba parla a l’Agrícol dels recursos que utilitzava Schubert a les composicions

El músic va explicar a la seva conferència els recursos que utilitzava Schubert per obtenir un resultats musicals especialment efectius alhora de transmetre els poemes.

Dins el cicle d’audicions comentades “A l’Agrícol parlem de música”, aquest dissabte tenia lloc la conferència del pianista vilafranquí Miquel Villalba sobre el cicle de cançons de Franz Schubert ‘La bella molinera’. L’acte va comptar amb una alta participació.

‘La bella molinera’ va ser compost per Schubert l’any 1823 sobre poemes de Wilhelm Müller. És un dels primers cicles de lieder complets de l’època romàntica, on el compositor, seguint el fil d’una història completa, utilitza diferents registres musicals per explicar les peripècies successives.
Villalba destacava poc abans de començar la seva intervenció que Schubert era molt efectiu alhora de «pintar» musicalment les paraules dels seus poetes predilectes.

El músic va explicar a la seva conferència els recursos que utilitzava Schubert per obtenir un resultats musicals especialment efectius alhora de transmetre els poemes.

Miquel Villalba estudia direcció de cor i orquestra a l’Esmuc amb els mestres Salvador Brotons i Johan Duijck. Dirigeix el Cor DaCapo , l’octet Lotus i porta la direcció adjunta de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca.

Combina la direcció de cors i orquestres amb una activitat musical molt eclèctica i d’estils ben diferents, a través del cant i del piano, amb especial interès en la música contemporània a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: