Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat Quim Torra ha visitat avui l’Institut Nou de Vilafranca

Després s’ha acostat a la Fundació l’Espiga, una entitat que des de 1984 treballa per a la inclusió social de persones amb discapacitat de l’Alt Penedès i el Garraf.

El cap de l’Executiu, acompanyat de la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, i del delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès i alcalde de Vilafranca, Pere Regull ha estat avui a Vilafranca visitant primer l’Institut Nou de Vilafranca i després les instal·lacions de l’Espiga.

El president Torra ha arribat a dos quarts d’onze a l’Institut Nou de Vilafranca, on l’ha rebut el director del centre, Pere Serveto. El cap del Govern ha mantingut una breu reunió amb l’equip directiu i posteriorment ha visita les instal·lacions del centre per conèixer de primera mà la tasca que s’hi desenvolupa. Ha visitat diverses aules on ha pogut parlar tant amb el professorat com amb l’alumnat. En una de les aules per exemple li han interpretat diferents peces musicals amb flauta; i en l’aula de robòtica a pogut comprovar el funcionament d’algun dels prototips.

L’Institut ha començat a funcionar aquest curs al nou edifici, un espai de 4.000 metres quadrats ubicat a l’avinguda d’Europa de Vilafranca, al barri de la Girada. Compta amb un total de 357 alumnes escolaritzats en 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat.

Després s’ha acostat a la Fundació l’Espiga, una entitat que des de 1984 treballa per a la inclusió social de persones amb discapacitat de l’Alt Penedès i el Garraf. El cap del Govern ha visitat el centre de dia i el centre ocupacional de la fundació, acompanyat de la seva directora, Montse Roca. Finalment ha conegut també les instal·lacions de l’escola Delta-Espiga, situada al mateix complex, que escolaritza nens i nenes de 3 a 18 anys amb necessitats educatives especials greus i permanents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: