Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 300 persones es concentren a Vilafranca com a rebuig a la inhabilitació de Quim Torra

Vilafranca es va sumar ahir al vespre al conjunt de localitats catalanes que es van concentrar davant dels ajuntaments per mostrar el seu rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra.

Ahir al migdia es va donar a conèixer la confirmació de la sentència que inhabilita el president de la Generalitat Quim Torra durant un any i mig. Una inhabilitació que ve arran de la penjada a la façana del Palau de la Generalitat de la pancarta amb el lema ‘Llibertat presos polítics i exiliats’ i un llaç groc. En rebuig a aquesta sentència, més de 300 persones es van concentrar a la Plaça de la Vila.

A les 8 en punt del vespre, els Músics per la Llibertat van interpretar el Cant dels Ocells, l’Estaca i Els Segadors. Entre les cançons, representants de les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium Cultural, van llegir els seus manifestos.

El president d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, exposava que no pot ser que un jutge estigui per sobre de la voluntat de la gent i cridava a convertir una futura convocatòria electoral com un plebiscit. Parellada qualificava la inhabilitació com una persecució de tot l’independentisme.

La coordinadora de l’ANC de Vilafranca, Esther Güell explicava que la decisió no sorprèn, al mateix temps que confessava que produeix ràbia. També lamentava la resposta de les institucions catalanes que creu que no haurien d’haver acatat la inhabilitació.

Les reaccions polítiques a la inhabilitació no s’han fet esperar. Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, ha mostrat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que ratifica la inhabilitació del President Quim Torra per un delicte de desobediència per no haver retirat la pancarta de suport als presos polítics. Regull ha considerat que aquesta sentència és “desproporcionada i injusta” i considera que “els jutjats no poden substituir la decisió del poble de Catalunya per un acte tan banal com haver penjat una pancarta”.

Durant l’acte hi havia diverses pancartes demanant la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, cartells de suport al president i crits d’Amnistia, Indepenedència i fora la bandera espanyola.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: