Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas Albornà i Nou Set demanen a Vilafranca suport als Centres Especials de Treball

Treballadors d’aquests dos Centres de Treball Especial s’han concentrat a la plaça de la Vila per tal de mostrar la seva preocupació pel futur d’aquestes empreses després de l’augment del SMI.

Prop d’un centenar de treballadors d’aquests dos centres de treball especial del Penedès s’han concentrat aquest dijous al matí a la plaça de la Vila per tal de mostrar el seu rebuig a la situació en que es troben després de l’aplicació des de primers de gener del decret que establia l’augment del salari mínim interprofessional fins els 900€. Una situació que sempre han defensat com a positiva per a la millora social i laboral dels seus treballadors; però que també han insistit en recordar que posa en risc la seva continuïtat si no s’acompanya de mesures que els ajudin a suportar-la.

Els concentrats han rebut el suport de representants de l’equip de govern. Concretament Aureli Ruiz, tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda; Ramon Zaballa, tinent d’alcalde de Serveis a les persones i Promoció Social; i Joan Manel Montfort, tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior.

Membres de Mas Albornà i de Nou Set han llegit un comunicat on recorden que els seus llocs de treball es troben en risc des de fa anys per dificultats de finançament que son fruit de les retallades en les subvencions que reben de les administracions.

El president de Nou Verd, Xavier Vallès, recordava que des del 2011 tant la Generalitat com el govern central han anat reduint les seves aportacions. Vallès explica també que cal tenir present que el model dels Centres Especials de Treball és diferent a Catalunya que a la resta de l’estat, i que aquesta situació provoca que les possibles solucions plantejades a nivell general no responguin a les necessitats que es plantegen des del territori.

Recordem que l’increment salarial és d’un 20%, i que representa una quantitat de diners molt gran que de moment estan aplicant en aquest cas Mas Albornà i Nou Set, però que difícilment poden sostenir en el temps si no es rep suport econòmic de les administracions. Vallès apuntava també que cal que de fet la societat en general s’hi impliqui.

Des de Mas Albornà, el seu director executiu Joan Clotet, insistia en què a data d’avui encara no hi ha cap proposta concreta que els permeti plantejar opcions de treball en el futur més immediat. Considera que és difícil que es pugui suplir tot amb subvencions, i plantejava que darrera d’aquesta situació hi ha també la necessitat de defensar un model com són els Centres Especials de Treball i la tasca que fan amb uns col·lectius molt concrets de la societat.

Els representants municipals van mostrar el seu suport a les reclamacions que fan els Centres de Treball Especial, i es van comprometre a aprovar en el proper ple de l’Ajuntament de Vilafranca una moció per tal de fer arribar les seves demandes tant a la Generalitat com al govern de l’estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: