Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas Albornà denuncia la crítica situació en que es troben els CET per l’augment del SMI

La mesura ha supost un augment del 22% en els salaris dels seus treballadors des del gener. Denuncien que si no hi ha compensacions per part de la Generalitat tenen complicada la seva continuitat

A finals de l’any passat el Govern de l’estat va decidir augmentar el Salari Mínim Interprofessional fins els 900 euros, un increment del 22% que ha afectat directament a les empreses entre desembre de 2018 i gener de 2019. Aquesta és se’ns dubte una bona notícia, pel que fa referència a la millora social per els treballadors, però al mateix temps genera una situació de greu preocupació a les entitats d’economia social sense ànim de lucre com pot ser Mas Albornà. Com explica el seu director executiu, Joan Clotet, bona part del treballadors del seu Centre Especial de Treball, al polígon de Sant Pere Molanta, cobren el SMI i això significa una despesa extra de més de 100.000 que Mas Albornà difícilment pot assumir.

En el seu cas es veuen afectats un centenar de treballadors de manera directa, però evidentment és una situació que pot acabar repercutint en el funcionament general de tota l’entitat. I més encara, quan encara s’està pendent de si des de les administracions catalana i estatal es fan les aportacions suplementàries per tal de poder-hi fer front.

Clotet apunta també que la situació no és evidentment exclusiva de Mas Albornà, ja que fa perilla tot el model català de Centres Especials de Treball, que es troben davant d’una situació molt delicada.

En aquests moments Mas Albornà ha decidit aplicar aquest increment del Salari Mínim Interprofessional als treballadors que se’n poden beneficiar, però reclamen a la Generalitat que incrementi i pagui en proporció a aquest augment les subvencions vinculades al SMI dels treballadors amb discapacitat i amb trastorn mental. Clotet explica també que el Comitè d’Empresa i al direcció de Mas Albornà estant treballant conjuntament davant d’aquesta situació, i que al costat de la resta d’empreses del sector a nivell català s’estan plantejant mobilitzacions per fer visible la seva situació i reclamar solucions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: