Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espai jove es dirà La Nau

La Nau és el nom del nou espai jove ubicat a l’antic mercat de la Pelegrina, que obre les seves portes de dilluns a dissabte des d’avui.

El passat dissabte es va celebrar l’acte de descoberta del nom del nou espai per a joves, ubicat a l’antic mercat de la Pelegrina, amb l’assistència d’un nombrós grup de joves i representants institucionals. L’elecció del nom s’ha fet a partir d’un procés de participació que ha comptat amb 1.225 vots. El nom resultant majoritari ha estat La Nau amb 497 vots.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, mostrava la seva satisfacció ja que «l’acte de descoberta de nom simbolitza l’acabament del procés de rehabilitació de l’edifici, el final de l’obres, i el final del procés de participació que ha donat nom al lloc». Medialdea destacava que, a manca d’alguns detalls, l’equipament està acabat i obre portes des d’aquest mateix dilluns. La Nau estarà oberta totes les tardes de dilluns a divendres de dos quarts de cinc a dos quarts de deu de la nit i els dissabtes, també al matí, de deu a dues, i a la tarda de cinc a dos quarts de deu.

El regidor de Joventut apuntava que l’objectiu inicial és establir unes activitats dirigides per l’Ajuntament, i que «d’aquí un temps, siguin els usuaris i usuàries els que ajudin a definir els usos d’acord amb les necessitats que es vagin marcant com a prioritàries».

Per la seva part, l’alcalde Pere Regull explicava que el projecte inicial, aprofitant la llei de barris, era fer un gran centre cívic entre la plaça Pau Casals i Doctor Bonet, però per problemes econòmics de la Generalitat i del seu finançament, no ha estat possible realitzar el projecte com es pretenia inicialment. Regull afirmava que, de resultes de la situació, Vilafranca ha acabat obtenint un espai «més particularitzat per als joves», però amb un gran auditori i sales, que donaran ús a les necessitats del barri.

Des d’aquest dilluns, l’Espai Jove La Nau comença a programar activitats: Espai de Cant, Balls moderns, el Club de l’invent, Teatre, Percussió, el Club de lectura i escriptura, Volta’l–cicle d’activitats sobre mobilitat internacional…, entre altres. Els i les joves hi podran trobar un espai de treball i estudi, espai de dinamització; viver d’entitats i projectes juvenils; una programació estable d’activitats i dinamització cultural per a joves; espai d’exposicions; espai de Fabricació; bucs d’assaig musical; i cessió d’espais i de materials.

L’equip de professionals que atenen l’Espai Jove està format per tres persones: una responsable de l’espai, una dinamitzadora juvenil i una informadora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: