Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP crida a la mobilització contra la repressió de l’estat amb la campanya ‘Alcem-nos’

La campanya és una crida a la mobilització constant com a resposta a la repressió de l’estat i defensa l’autodeterminació com a única sortida al conflicte actual a Catalunya.

L’Auditori de Vinseum va acollir divendres al vespre la presentació de la campanya que la CUP ha engegat a nivell nacional defensant l’autodeterminació com a única sortida al conflicte amb l’estat, i demanant la mobilització permanent com a denúncia pels judicis contra els i les preses polítiques.

La presentació d’Alcem-nos es va fer amb la participació del diputat de la CUP Crida Constituent, Carles Riera; l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós; la regidora de la CUP a Vilafranca, Laia Santís; i l’Àlex Vendrell com a representant de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès.

Montse Venturós va apuntar que l’aturada del dia 21 de febrer havia demostrat la voluntat del poble d’autodeterminar-se i com a mostra re rebuig a la situació actual que viu el país. Va qualificar el judici de despropòsit, va remarcar que cal alçar-se i mantenir-se mobilitzats per fer front a l’estat.

De la seva banda, Carles Riera, va recordar que la campanya és un treball en equip de molta gent de l’esquerra independentista. Es tracta, deia, d’una resposta política i social a l’escenari de repressió que s’està vivint a Catalunya i en aquest àmbit situava l’aturada del passat 21 de febrer que va qualificar com a una de les més importants dels darrers anys.

Així, Riera recordava que el poble ha demostrat que hi és, i que el que cal és que els partits i les institucions també hi siguin.

L’acte el va obrir la regidora de la CUP a Vilafranca, Laia Santís que va situar l’actual moment de país i el marc general de la campanya abans de donar pas a la resta de ponents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: