Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Ríos presenta aquest divendres la seva primera novel·la titulada ’30 d’agost’

Aquest divendres Penedès TV emet una entrevista amb el vilafranquí, Joan Rios, president de l’associació AMPERT i exregidor de Cultura.

L’entrevista coincideix amb el mateix dia en el que Ríos presentarà públicament la seva primera novel·la, titulada ’30 d’agost’ i que parteix de la pregunta sobre què passaria si desaparegués la imatge del Sant Patró el dia de la Festa Major.
Lector assidu fa uns anys es va decidir a participar en un curs d’escriptura a l’Escola de Lletres de l’Odissea. Això el va animar a escriure la seva primera obra amb l’objectiu de publicar-la. Aprofita una trama d’intriga i un relat del protagonista amb fets molt colpidors, per introduir també en el lector els valors culturals de la Festa Major.
En Martí, un pagès d’avançada edat i amo d’un petit celler de cava, és un home egocèntric, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l’ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s’està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d’evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.
El fet que estigui escrita en primera persona fa que el protagonista despulli molts sentiments que , en general, els homes no saben exterioritzar.
Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del protagonista no portaran aigua clara fins al final.
La novel.la es presenta en un acte obert, aquest divendres a les vuit del vespre, al saló de plens del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: