Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Entitats i partits sobiranistes fan un manifest comú en defensa de la democràcia

Aquest dimarts, 12 de febrer, primer dia del judici contra els polítics del Procés, es va tornar a convocar a la ciutadania a una concentració de suport als presos polítics a la plaça de la Vila.

Va ser un acte presentat per el president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, i en el que hi van participar representants de diferents entitats de la vila, que van llegir un manifest unitari, per rebutjar el que consideren
un judici contra la democràcia.
A la plaça, potser no tan plena com en d’altres ocasions, hi havia diferents pancartes i lemes, però no hi faltaven els cartells amb les cares dels 9 acusats. Van començar els Músics per la llibertat, amb el Cant dels ocells.
Tot seguit es van pronunciar el nom dels polítics acompanyat d’un crit de «llibertat». Tot seguit es va entonar l’Estaca de Lluís Llach, i desprès es va procedir a la lectura del manifest, assenyalant que es tracta d’un tribunal que no és imparcial, però també que és un judici que tracta de la democràcia.
A banda el manifest incidia també en la necessitat ciutadana de defensar els drets civils i polítics.
També es va assenyalar la importància d’estar mobilitzats mentre duri el judici.
En aquest sentit, Jordi Parellada, parla de la resposta ciutadana a la vulneració de la democràcia.
L’acte es va cloure, com és habitual, amb l’himne nacional de Catalunya cantat per tota la plaça, acompanyat del sac de gemecs i mentre els Falcons i les colles castelleres dels Xicots i la Jove alçaven uns pilars.
També es van recordar les properes accions d’aquesta setmana. Una encartellada popular, l’anada dissabte a la tarda a la manifestació de la Gran Via de Barcelona, i la setmana vinent la vaga general convocada pel 21 de febrer.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
05:00
Cinc a la setmana
Efemèrides i música, amb Francesc Murgadas
06:00
Bona música
Programa musical

Penedès Televisió

04:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
05:00
El taller de l'artista
Santi Cabezas - fotògraf
05:15
40 hectàrees
Jordi Arnan

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: