Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern diu que el principal objectiu del Pla del carrer del Comerç és la millora urbanística

El termini d’exposició pública per presentar al.legacions al projecte ja ha finalitzat i han estat força les que s’hi han presentat.

En el transcurs de la tertúlia de Ràdio Vilafranca d’aquest divendres el portaveu del govern, Aureli Ruiz, ha apuntat que s’estudiaran totes les al·legacions, però que les que vulguin aturar el projecte del carrer del Comerç no properaran. Ruiz remarca que el principal objectiu del Pla del carrer del Comerç és millorar urbanísticament una zona que està degradada i que el Pla d’Urbanisme va deixar per planificar posteriorment. Una zona que fa 15 anys que està aturada i que a la pràctica fa que hi hagi veïns de 1era i de 2ona al mateix barri. Ara es vol aprovar les regles de joc urbanístiques d’un espai que no en té. Per això el portaveu del govern no entén que algú proposi aturar el projecte.
Des del govern també s’assenyala que hi ha molts veïns que estan satisfets amb la proposta en general, entre d’altres la mateixa associació de veïns. El portaveu del govern destaca també que la proposta ha estat supervisada prèviament per la Generalitat, desmentint que sigui una operació que vulgui beneficiar a determinats interessos privats.
També ha volgut respondre als qui critiquen que l’ajuntament es faci càrrec de la reurbanització del carrer del Comerç, donant continuïtat a la urbanització de la zona del carrer Papiol.
Ruiz apunta en aquest cas s’actua igual que s’ha fet al Passeig Rafael Soler, o la resta de carrers que es reurbanitzen a Vilafranca.
El regidor recorda que des de fa molts anys cap veí de Vilafranca ha pagat contribucions especials per arreglar els carrers que ja estan urbanitzats.
Respecte a les crítiques per manca d’informació recorda que fa més d’un any es va fer una primera presentació del projecte als grups municipals i que a l’estiu de l’any passat es va fer una sessió informativa oberta al local de l’associació de veïns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: