Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aturades a centres de treball en suport als polítics catalans en l’inici del seu judici

Aquest dimarts, 12 de febrer, ha començat el judici als presos del Procés, i per aquest motiu a Catalunya s’ha fet deu minuts d’aturada davant dels centres de treball.

L’Ajuntament de Vilafranca s’ha adherit a l’aturada als centres de treball, convocada per diverses entitats, a les 12 del migdia amb motiu del judici «als membres del govern legítim i als líders socials, per defensar els drets i la voluntat d’un poble». Unes dues centes persones s’han concentrat a la plaça de la Vila per donar suport als polítics i líders de les entitats sobiranistes. El Síndic de Greuges de Vilafranca, Jaume Rafecas, ha estat l’encarregat de llegir el manifest, que qualificava el dia d’avui de dia «fosc i trist».

La concentració ha acabat amb crits de «Llibertat presos polítics» i «Independència».
Aquest dimarts a les vuit del vespre hi ha també convocada una concentració ciutadana a la plaça de la Vila. Durant la concentració es farà lectura d’un manifest unitari de les entitats i partits sobiranistes de Vilafranca i es convocarà per la vaga general del 21 de febrer.

D’altra banda en el transcurs del programa La Tertúlia de Ràdio Vilafranca Jordi Cuyàs ha explicat que serà un dels testimonis de la defensa de Jordi Sánchez. El president de l’Assemblea Nacional Catalana ha proposat, per a la seva defensa, una seixantena de testimonis de diferents indrets de Catalunya per que expliquin que va passar el dia 1 d’octubre. I entre aquests testimonis hi haurà citat Jordi Cuyàs.

Jordi Cuyàs assenyala que el judici que ara comença ha de ser no només una oportunitat per explicar la veritat del que va passar, sinó també i sobre tot una oportunitat per reivindicar el dret a decidir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: