Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’HCAP consolida l’ús del làser en la patologia benigna de pròstata

El Servei d’Urologia de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès aposta per l’ús del làser en el tractament de la patologia benigna de pròstata.

Fa uns set anys que l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès va començar a aplicar la tecnologia làser en l’abordatge de la pedra o litiasi renal. Actualment es pot dir que el Servei d’Urologia de l’hospital vilafranquí pot oferir l’ abordatge integral de la pedra en totes les seves localitzacions anatòmiques, exceptuant la litotrípsia extracorpòria, que encara s’ha de fer a l’Hospital de Bellvitge. L’aposta del Servei d’Urologia per la tecnologia i, en aquest cas, la tecnologia làser per al tractament de la pedra va permetre la seva implantació i, en conseqüència, la realització de cirurgies més resolutives i una disminució de l’estància hospitalària dels pacients, que poden anar cap a casa el mateix dia de l’operació.

Aquesta experiència i la prova de diferents tipus de làser ha permès incorporar i començar a normalitzar també l’ús d’aquesta energia en la patologia benigna de pròstata. La hiperplàsia benigna de pròstata s’origina pel creixement del teixit interior de la pròstata i provoca dificultats per orinar. És la primera causa de consulta al metge de capçalera i a Urologia.

El doctor Jacobo Arce, cap clínic del Servei d’Urologia de l’HCAP, explica com funciona aquesta tecnologia en la cirurgia de la hiperplàsia benigna de pròstata.

El projecte s’ha iniciat incorporant el làser a la cartera de serveis pel tractament de pròstates petites. Aquest tipus d’operacions permeten que els pacients puguin ser donats d’alta en règim de cirurgia ambulatòria.

El cap del servei d’Urologia del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, el doctor Magí Roig, explica que totes aquestes millores són fruit de la confiança de la direcció mèdica i la gerència, però també d’un treball en equip de tots els professionals implicats.

La projecció del servei d’Urologia és estendre l’ús del làser en el tractament de pròstates de major volum que fins ara es fan amb l’energia bipolar, un tipus d’energia que competeix en resultats òptims amb el làser tant en termes d’estància hospitalària com en seguretat i resultats a llarg termini.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès va rebre el passat 24 d’octubre a Madrid un dels premis Top 20 com a número u del rànquing en l’àrea de ronyó i vies urinàries. El doctor Magí Roig explica que «aquest premi és el reconeixement a una forma de treballar, a l’esforç solidari, al compromís dels professionals de l’hospital implicats que ens esperona a seguir millorant per oferir el millor servei possible als nostres pacients».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: