Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Torras i Bages anima a participar a la 3ª edició del concurs de lectura Puja al tren

Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf han engegat des del mes de desembre la tercera edició del concurs de lectura Puja al tren!

Degut al gran èxit de participació de la darrera edició les biblioteques públiques de les dues comarques tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves, amb temàtiques de terror, humor, experiències, aventures i clàssics.

El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  El joc començava el dia 11 de desembre  i finalitzarà al mes de juny del 2019, però els joves que vulguin encara hi són a temps de participar-hi. De fet des de la biblioteca Torras i Bages s’espera un increment de participants aquest mes de gener, per poder superar la xifra de 40 nois o noies que hi van participar l’any passat des de Vilafranca.

La responsable del concurs a Vilafranca, Mireia Domínguez, explica que enguany els llibres que tenen més sortida són els d’humor.

Els bibliotecaris de la comarca han fet una selecció de llibres pensant en engrescar als lectors.

Cada participant rep un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període del concurs. En aquest mapa hi ha 5 línies de tren que el porten a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida, sigui humor, aventures, experiències, terror o clàssics. Cada línia té diverses parades i cada parada proposa la lectura d’un llibre.

Els participants només han de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: