Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Músics per la Llibertat també s’han solidaritat amb els presos bascos

Aquest dissabte va fer 14 mesos que els col·lectiu de Músics per la Llibertat del Penedès toca cada vespre a la plaça de la Vila en suport als polítics catalans que estan empresonats a exiliats.

En tot aquest temps no han fallat cap dia a la cita i sempre han tingut presència de ciutadans que els acompanyava. Aquest dissabte però eren més del que és habitual, amb la convocatòria anunciada dels 14 mesos i amb l’anunci també del suport mútua amb els presos que hi ha del País Basc. De fet, junt amb la simbologia habitual de les pancartes reclamant la llibertat pels presos i de les fotografies de tot els polítics catalans s’hi afegien pancartes amb la simbologia habitual de suport als bascos, en un acte amb presència de gent de totes les edats, gent gran, adults, joves i també nens asseguts a la plaça.

La coordinadora de la ANC a Vilafranca, Esther Güell, va recordar el fet que al País Basc el mateix dissabte es feien actes en suport als seus presos i de solidaritat amb els catalans, criticant l’arbitrarietat del sistema penitenciari espanyol. També felicitava als Músics per la Llibertat per el suport constant durant aquest llarg temps.

Un dels músics, el Sergi Raya, assenyala que tenen ganes que tot això acabi aviat.

I a la plaça també hi havia presència de representants de la defensa dels drets humans pels presos bascos.

L’acte es va desenvolupar com és habitual. Primer amb la interpretació del Cant dels Ocells. Desprès es van llegir els noms de tots els polítics a la presó, acompanyant les seus noms de la reclamació de llibertat.

Tot seguit es va cantar l’Estaca de Lluís Llach. Desprès es van llegir els noms dels exiliats. També es va adreçar al públic l’Esther Güell i es va acabar amb l’himne dels Segadors tocat amb el sac de gemecs i cantat per tota la gent que hi havia a la plaça, i en finalitzar es va reclamar la independència.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: