Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Concentració a la Plaça de la Vila per reivindicar de nou la llibertat dels presos

Prop d’un centenar de persones es concentren a la Plaça de la Vila per reivindicar de nou la llibertat dels presos i com a resposta a l’anul·lació del tercer grau penitenciari .

Aquest dimarts al vespre, la Plaça de la Vila va acollir una nova jornada reivindicativa encapçalada pels Músics per la Llibertat. Just dimarts mateix, la jutgessa de vigilància penitenciària de Lledoners va suspendre l’aplicació del tercer grau penitenciari i el 100.2 als presos polítics i van haver de tornar a la presó, tal com va sol·licitar el mateix matí la Fiscalia, que va recorrer el tercer grau dels líders independentistes i va presentar un recurs demanant que se’ls torni a classificar en segon grau. En una interlocutòria, la magistrada suspenia la semillibertat i el 100.2 del líder d’ERC, Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el conseller Raül Romeva. També va anul·lar el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, a qui se li va tombar el 100.2 el passat 23 de juliol. La Fiscalia encara estudia els recursos del conseller Josep Rull, el conseller Jordi Turull i la consellera Dolors Bassa, que tot indica que es presentaran en els propers dies.

Això va fer que a aquest mateix dimarts a la Plaça, fossin prop d’un centenar les persones concentrades.

A banda de la lectura d’un manifest de rebuig a la supensió del tercer grau, els Músics van interpretar, com és habitual, el Cant dels Ocells, l’Estaca i el Cant dels Segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: