Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Vinseum acollirà un homenatge a la pianista i compositora vilanovina Leonora Milà

El Vinseum acollirà un homenatge a la pianista i compositora vilanovina Leonora Milà

L’acte s’inclou dins el cicle A l’agrícol parlem de música.

L’acte tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda i comptarà amb la presència de l’artista i del seu fill, Bernat Deltell, llicenciat en periodisme, filologia i música i productor de El Far Blau. En el mateix acte homenatge hi haurà les intervencions musicals de la pianista Montse Rios i el grup d’havaneres Xató.

La projecció del documental  “Leonora Milà. Música integral” centrarà l’acte, narrant  la seva trajectòria artística i humana. Una genial artista que actua al Palau de la Música als sis anys, al Royal Albert Hall de Londres als tretze i és la primera pianista catalana que fa concerts a la República Popular de la Xina l’Any 1979. També, com a compositora, cal destacar l’estrena a St.Petesburg del seu ballet Tirant lo Blanc.

L’any 2018 se li atorga la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva vàlua com a persona, compositora i pianista.

D’entre l’extensa obra escrita per Leonora Milà, formada per més de cent partitures, destaquen els seus quatre concerts per a piano i orquestra, l’exitós CD d’havaneres per a piano, les cançons per a veu i piano i dos ballets breus enregistrats per la Sant Petersburg State Symphony Orchestra del Mussorgski Theatre.

Leonora Milà té més d’una trentena de discos publicats, ja sigui com a solista o acompanyada d’orquestres de renom internacional.

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: