Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Leonora Milà, homenatjada a Vilafranca

La pianista i compositora Leonora Milà ha estat homenatjada a Vilafranca, la ciutat on va fer el seu primer concert.

El Vinseum acollia aquest dissabte a la tarda un homenatge a la pianista i compositora vilanovina Leonora Milà dins el cicle ‘A l’Agrícol parlem de música’. La mateixa artista i el seu fill, Bernat Deltell, llicenciat en periodisme, filologia i música i productor d’El Far Blau van ser-hi presents. La projecció del documental ‘Leonora Milà. Música integral’, narrant la seva trajectòria artística i humana, va centrar l’acte, en el qual també van haver-hi les intervencions musicals de la pianista Montse Ríos i el grup d’havaneres Xató.

La pianista i compositora explicava després de l’acte d’homenatge que se sentia molt honorada i feliç de poder-se dedicar al que més li agrada. Milà també destacava que el seu primer concert va ser a Vilafranca.

Milà va actuar al Palau de la Música als sis anys i al Royal Albert Hall de Londres, als tretze. És la primera pianista catalana que va fer concerts a la República Popular de la Xina l’any 1979 i té una àmplia trajectòria com a compositora. D’entre la seva obra, formada per més de cent partitures, destaquen els seus quatre concerts per a piano i orquestra, el reeixit CD d’havaneres per a piano, les cançons per a veu i piano i dos ballets breus. Milà té més d’una trentena de discos publicats, ja sigui com a solista o acompanyada d’orquestres de renom internacional.

En preguntar-li què és per a ella la música, la vilanovina ho tenia clar: ho és tot.

Leonora Milà va rebre l’any passat la Creu de Sant Jordi per la seva vàlua com a persona, compositora i pianista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: