Dissabte, 23 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El programa Llegir per Sentir de Ràdio Vilafranca celebrarà els 25 anys amb un seguit d’actes

Aquest curs 2018-2019 el programa de Ràdio Vilafranca dedicat a la literatura infantil i juvenil catalana celebra els seus 25 anys en antena i ho vol compartir amb la vila organitzant diferents actes.

L’espai està coordinat per l’escriptor Pere Martí i presentat pel periodista, Josep M Soler.

El programa s’emet els dimecres a les 9 del vespre i els dissabtes a dos quarts de dues del migdia. Des de l’any 2015 es penja a internet i, doncs, també es pot escoltar a través de la xarxa.

Un cop per setmana, un autor, il.lustrador o traductor de literatura infantil i juvenil és entrevistat arran d’una obra seva recent. Durant uns 20 minuts es conversa sobre el llibre en concret, sobre la seva obra en general i, de vegades, sobre aspectes diversos relacionats amb la literatura infantil i juvenil. Alguna vegada s’han fet programes especials, com per exemple els dedicats a revistes infantils i juvenils en català, als jocs informàtics en català, a llibres teòrics o blogs de LIJ.

Pere Martí assenyala que per un programa de ràdio arribar a 25 anys sempre és important, però en el cas d’un programa de literatura és gairebé excepcional.

Per aquest motiu s’han planificat un seguit d’actes culturals. Hi haurà una matinal amb conferència i taula rodona, també es participarà en la segona edició del Vilapensa i s’organitzaran dues exposicions al Claustre de Sant Francesc, al maig i al juny.

Una d’aquestes exposicions, amb el nom de 25 anys de Llegir per Sentir, comptarà amb obres originals de la il·lustradora Maria Rius.

No és un programa per a un públic infantil o juvenil. Va adreçat fonamentalment a possibles prescriptors, pares, mares, avis, àvies, o mestres, a qui pot interessar de conèixer aquell llibre, o aquell autor, per recomanar-lo o comprar-lo.

En total hi han passat pel programa més de 500 persones diferents, 336 autors,  75 il·lustradors, 31 traductors i 67 editors, amb obra a 45 editorials, tant de grans grups com de petites, sobretot del Principat, però també d’arreu dels Països Catalans.

L’any 2003, arran dels 10 anys de programa, va estar guardonat amb el premi Atlàntida, que atorga el Gremi d’Editors de Catalunya, i l’any 2007 ho va ser amb el premi “Pàgines hertzianes” de la revista Faristol i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

 

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Alt voltatge
Alt Voltatge!

Penedès Televisió

08:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Santfeliuenc
09:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
09:30
Pica lletres
Escola Sant Josep A (Vilafranca) - Institut Milà i Fontanals A (Vilafranca)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: