Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1er tast de l’any al Vinseum en el marc del ‘Tastem els vins de les Biblioteques amb DO’

El Vinseum de Vilafranca s’ha sumat un any més al projecte ‘Biblioteques amb DO’ oferint tasts de vins i caves dels cellers que col·laboren amb cadascuna de les biblioteques.

Aquest mes de gener ha tocat la DO Pla de Bages.

L’enòleg de la Taverna del Vinseum, Pere Escudé, és l’encarregat de presentar els tasts, i destaca les singularitats dels vins del Pla del Bages.

Els tasts de les biblioteques amb DO s’han traslladat de l’interior de la taverna al pati interior del Vinseum per l’afluència de participants.

Aquest mes de gener arrenca la setena temporada del cicle Biblioteques amb DO, el projecte que durant aquest any durà la lectura i la cultura del vi a 74 biblioteques públiques del territori.

Aquesta iniciativa itinerant que es desenvolupa de gener a novembre dedica cada mes a una denominació d’origen i a un grup de biblioteques que la representen.

Les biblioteques publiques participants dedicaran cicles temàtics que tindran com a centre la cultura del vi i el cava des de diferents punts de vista, la història, el folklore, el turisme, l’astronomia o l’art, entre d’altres. Per donar a conèixer millor tot el que forma part del món del vi i el cava, les biblioteques posaran a disposició dels ciutadans tot tipus de recursos informatius i faran activitats culturals com ara, exposicions d’art, rutes literàries entre vinyes, recitals de lectures i de música i un llarg etcètera de propostes molt variades i per a tots els públics. A l’octubre es dedicarà l’atenció a la DO Cava i al novembre a la DO Penedès.

El projecte Biblioteques amb DO no ha deixat de créixer i estendre’s per tot el territori des del seu inici. Enguany, es preveu que hi participi un 12% més de biblioteques respecte de l’any anterior i que es programin més de 400 activitats, a les quals, segons les previsions, hi assistiran més de 20.000 persones.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: