Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sergi Sol ha presentat a Vilafranca el llibre “Oriol Junqueras: fins que siguem lliures”

Una sala d’actes plena de gent va acollir divendres la presentació del volum editat per Ara Llibres.

Volum que presenta la figura d’Oriol Junqueras de la mà del qui ha estat la seva mà dreta en els darrers anys i cap de gabinet, el periodista penedesenc Sergi Sol. L’acte, organitzat per ERC Vilafranca, va estar presentat per la regidora Mònica Hill, i comptava amb la presència del diputat, Joan Tardà.

Per contextualitzar Sergi Sol recordava que Oriol Junqueras i Carles Puigdemont van ser els principals artífexs institucionals de l’èpica l’1 d’octubre. La pressió política i mediàtica de l’Estat va ser asfixiant, i si el Govern de Catalunya no va cedir i va impulsar el referèndum, va ser, sobretot, perquè president i vicepresident van anar-hi plegats. Avui, un és a la presó i l’altre a l’exili. El llibre narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana.

La relació entre Sol i Junqueras va començar per la vessant professional i política, però també ha arribat al terreny personal.

Més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras.

D’altra banda, Joan Tardà, va parlar de la situació actual i del futur més immediat, amb el judici que ha de començar al mes de gener de referència. Un judici que qualifica de farsa.

Tardà remarca que el judici pretén escarmentar, per fer atemorir i abandonar la idea de la independència. El diputat republicà remarca que cal reclamar l’absolució i recordar que l’independentisme no es rendirà i que tard o d’hora algú haurà de demanar perdó per tot plegat.

L’acte va comptar també amb la interpretació d’algunes cançons per part del cantant Pep Picas.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: