Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP diu que el pla del carrer Comerç afavoreix grans propietaris amb interessos al barri

Critiquen que s’incrementa el límit de sostre edificable, alhora que es redueixen les càrregues que han d’aportar els propietaris, obligatòries en qualsevol altre tipus de procés d’urbanització.

Els regidors de la CUP han volgut mostrar el seu desacord amb el resultat i el pla de millora del carrer del Comerç que es va aprovar inicialment en el ple del passat 27 de novembre.
Marcel Martínez ha volgut recordar la crítica que ja van fer abans i durant el ple sobre l’obscurantisme amb què s’ha dut el procediment i les traves a l’oposició, la qual va tenir la documentació de l’expedient tan sols una setmana abans del ple.

Pel que fa al pla pròpiament, la CUP considera que és un pla elaborat per compensar econòmicament als grans propietaris de la zona, als quals se’ls hi ha augmentat fins a un 20% el límit de sostre edificable, a la vegada que s’han reduït les càrregues que haurien d’assumir per llei. La formació assenyala que, per exemple, tota la reforma del carrer del Comerç serà sufragada amb diners públics municipals, quan això hauria de correspondre als promotors del terreny. Denuncien novament l’ús de diner públic en benefici privat.

La CUP critica també la mala gestió del govern. Martínez lamentava que per exemple no s’ha tingut en compte els serveis i equipaments que necessitarà un barri que ara per ara és el més despoblat de Vilafranca i que pot passar a ser un barri mitjà de la mida de Sant julià o Les Clotes.
I criticava també que tampoc s’han vinculat els possibles beneficis en forma de taxes o impostos de construcció, al propi desenvolupament del sòl municipal de la zona.

Altres crítiques de la CUP se centren en l’escassa participació ciutadana, que les zones classificades com a verdes no deixen de ser carrers pavimentats i oberts a la circulació de vehicles on s’hi plantaran arbres, i sobretot acusen l’equip de govern de mentir, ja que intenten convèncer a la resta de grups i a la ciutadania de les bonances del projecte, tot comparant les xifres del nou pla amb el d’un pla inexistent, perquè mai va ser aprovat, que dataria hipotèticament de 2007. La CUP alerta a tothom que vulgui comparar dades que el que cal fer és comparar-les amb el pla de 2003, que és l’únic vigent i aprovat.
Per tot això, la CUP acusa el govern de fer electoralisme amb aquest pla, d’afavorir els interessos privats per damunt de l’interès públic i de mentir a les veïnes de Vilafranca. Es refermen en que hauria estat necessària una major planificació tenint present que és un projecte important per tota la vila i el seu desenvolupament futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: