Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vins catalans vs formatges suïssos al Most

Un divertit “combat” entre formatges catalans i vins suïssos ha posat la nota gastronòmica al primer cap de setmana del Most.

Els tastos i maridatges formen part del Most edició rere edició per poder aprofundir en alguns dels productes que acompanyen les sessions cinematogràfiques del festival.

En aquesta ocasió, aprofitant la presència de Suïssa com a país convidat, Xerigots proposava aquest dissabte al migdia, a l’obrador, un divertit “combat” entre formatges catalans i vins suïssos. D’aquesta manera es trencava el tòpic dels formatges com a producte típic de Suïssa i els vins com a producte típic de Catalunya.

El tast estava pensat per a una quinzena de persones i va permetre tastar cinc vins suïssos i deu formatges catalans. Des de Xerigots, Gemma Urgell explicava que tant els formatges com els vins són productes que transmeten el seu origen i per això és tan interessant tastar-los i maridar-los.

El tast va anar acompanyat d’una visita a l’Obrador de Xerigots.
La proposta era un dels actes del festival que posen els vins suïssos al punt de mira. El responsable d’activitats del Most, Jordi Ribas, explicava que convidar la regió del Valais al Most va ser fruit d’una casualitat i que està donant molt bons resultats.

La presència de Suïssa a la vuitena edició del Most es completa aquest diumenge al migdia amb el lliurament del Premi Most al Dr. José Vouillamoz, per la seva trajectòria com a expert en genètica de la vitis vinífera mundial; La projecció del documental premiat a la primera edició del Most ‘Les saisons de Marie-Thérèse Chappaz’, sobre la viticultora i elaboradora amb més caràcter d’aquell bell paratge de vinyes alpines; i la raclette popular del Valais a la plaça Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: