Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca i el Gremi d’Instal·ladors volen potenciar l’energia fotovoltaica

Han arribat a un acord per tal de facilitar que els ciutadans instal·lin aparells per produir l’energia fotovoltaica a casa seva i per augmentar la transició energètica cap a energies més netes.

La sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca ha acollit aquest dilluns la presentació d’aquest acord al qual han arribat l’administració pública municipal i el Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès amb la voluntat de potenciar l’ús de l’energia fotovoltaica entre els ciutadans de la capital de l’Alt Penedès.
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Maria Martí, comentava que la campanya que posen en marxa s’emmarca en la aposta per la transició energètica del municipi. Sumar una proposta més a les que ja es duen a terme des de l’administració com ara la caldera de biomassa instal·lada a la zona de la Girada o les plaques solars en diferents equipaments com per exemple l’Arxiu. Martí remarcava que cal caminar cap a la reducció del CO2 i potenciar l’ús de les energies renovables.
Amb aquest acord amb el Gremi d’Instal·ladors, es vol aprofitar que el preu dels materials és ara més assequible; i també que el marc normatiu actual és més favorable a les energies renovables. A aquesta situació, Josep Maria Martí afegia que des de l’Ajuntament es bonificarà durant 5 anys amb un 50% de l’IBI els habitatges que facin aquesta instal·lació, i també hi haurà bonificació en la llicència d’obres.
Des del Gremi, Xavi Hill, comentava que s’ofereixen tres kits d’instal·lació tipus per autoconsum domèstic que d’1’4 Kw, 2,24 Kw i 3,36 Kw amb preus que oscil·len dels 3.800 euros als 6.500 completament instal·lats. Hill explicava també que amb els estudis que han fet cada instal·lació podria representa entre el 15 i el 40% del consum domèstic; i el període d’amortització podria oscil·lar entre els 3 i els 6 anys gràcies als avantatges fiscals que ofereix l’Ajuntament.
Finalment, l’alcalde Pere Regull recordava l’horitzó del 2030 en que des d’Europa es vol arribar al 31% d’ús d’energies renovables i el 2050 on l’objectiu és el 50%. En aquest sentit apuntava que l’estat espanyol està a la cua d’Europa en aquest camp, quan és una de les zones del continent amb més hores de sol. Recordant també que des de l’administració local no es pot legislar en aquest sentit, Regull sí explicava que es pot mirar de donar ajuts a les persones que apostin per l’ús d’aquestes energies més netes.
Per tal de poder-se beneficiar d’aquesta campanya cal posar-se en contacte amb el Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès o amb el mateix ajuntament per poder demanar les bonificacions pertinents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: