Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’instal·len plaques solars a la llar municipal d’infants El Parquet

La setmana passada van començar els treballs d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la llar municipal d’infants El Parquet.

En total la potència instal·lada serà de 40 Watts pic. Les plaques produiran un total de 61.762 quilo watts hora, de la qual un 60% serà autoconsumida per l’edifici de la llar d’infants, i la resta, un 40% % estarà disponible per ser compartida amb l’edifici de l’Enològica, al carrer Amàlia Soler.

Aquesta instal·lació evitarà emetre 437,7 tones de CO2 a l’atmosfera en 25 anys i quedarà amortitzada en un període de poc més de 6 anys.

La llar d’infants Parquet s’afegeix a un seguit d’edificis municipals i equipaments on l’any passat ja es van instal·lar plaques fotovoltaiques com són Vinseum, el recinte de la Fassina i l’Alberg municipal, l’Ateneu Municipal i l’escola Pau Boada.

Ja disposen de projectes aprovats edificis com l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba o l’escola Cristòfor Mestre, on s’aniran implantant plaques per a l’autoconsum que permetran un important estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO2.

Es preveu una inversió de 265.000€ en aquests projectes, per al finançament dels quals ja s’han sol·licitat ajuts a la Diputació de Barcelona, en base a les línies del Programa Sectorial de Renovables 2030.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: