Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Brillant concert de The London Community Gospel Choir

Més de 650 persones vam omplir de gom a gom la Basílica de Santa Maria en el concert d’inici de la cinquena edició del Festival Musicveu.

Sota el títol de “Viu l’essència del Gòspel”, The London Community Gospel Choir, actuava aquest dissabte dins el cicle de 9 concerts que Musicveu Festival ha programat per l’edició d’enguany.

Santa Maria era el gran escenari d’un espectacle que il·luminava el temple de música, llum i color amb una proposta de gòspel en estat pur i en la seva màxima essència en un marc que oferia una especial connexió amb l’origen d’aquest estil musical. El Gòspel va sorgir al començament del segle XX als Estats Units com a càntic religiós entre la població afroamericana.

The London Community Gospel Choir es va fundar l’any 1982 pel reverend Bazil Meade a Londres. La formació va anar nodrint-se amb membres de tots els racons de la ciutat.

Abans d’iniciar-se el concert va prendre la paraula el rector de Santa Maria, mossèn Xavier Aymerich que va recordar que el mot anglès gòspel és una evolució de godspell, que és una contracció de dues paraules God i Spell significant bona nova, o missatge gloriós com també ho significa la paraula evangeli.

També va parlar el president de Càritas Diocesana del Bisbat de Sant Feliu, Joan Torrents, que va agrair a la Fundació Pinnae que destini els beneficis d’aquest concert als projectes educatius de Càritas.

Tot seguit va ser el torn de l’actuació de The London Community Gospel Choir, que oferien un concert  en petit format i amb un directe molt especial i potent que no va deixar ningú indiferent i en el que van interpretar peces com l’Hallelujah de Leonard Cohen, Let It be, Amazing Grace o Happy day, entre altres.

La recaptació del concert és en benefici de Càritas Interparroquial que invertirà els recursos obtinguts a millorar i potenciar els projectes educatius per infants i adults del nostre territori.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: