Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el dia de la salut mental, enguany amb el focus en la comunitat i la feina

A Vilafranca, la Taula per la salut mental de l’Alt Penedès ha organitzat diversos actes per afegir-se a la commemoració, que enguany posa el focus en la comunitat i la feina.

El 10 d’octubre es commemora a tot el món el dia mundial de la salut mental. A Vilafranca, la Taula per la salut mental de l’Alt Penedès ha organitzat diversos actes per afegir-se a la commemoració, que enguany posa el focus en la comunitat i la feina.

Aquest dimecres al matí, tenia lloc una passejada cultural per Vilafranca. S’havia de fer el dimarts però es va posposar a dimecres i es va canviar el programa a causa de la pluja. Els participants van fer un tomb pel centre de la vila i van visitar el Vinseum.

Allà, l’educadora del Servei de Rehabilitació Comunitària de Vilafranca i les tècniques sanitàries dels centres de salut mental de Sant Feliu i Martorell de les Germanes Hospitalàries ens parlaven de la commemoració del 10 d’octubre i la necessitat de superar estigmes al voltant de la malaltia mental.

Després de la passejada, es va fer una lectura de poemes a l’Escorxador i es va procedir a la lectura del manifest d’enguany, que remarca la importància de poder formar part de la comunitat, de ser partícips de l’entorn i, alhora, la importància de poder accedir a l’àmbit laboral. També hi va haver una actuació musical en directe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: