Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ofrenes institucionals de la Diada a Vilafranca van donar relleu a l’ANC i a Òmnium

Acabada la conferència institucional al saló de plens el consistori vilafranquí es va desplaçar al barri de la Girada per fer la tradicional ofrena floral al monument a Lluís Companys.

Habitualment la vigília són les institucions i els partits polítiques els qui fan aquesta ofrena, deixant de l’endemà les entitats. En aquesta ocasió a més de partits i institucions també van participar-hi algunes entitats, amb un relleu destacat, com va anunciar el regidor de Cultura, Raimon Gusi, per l’ANC, Òmnium i els Músics x la Llibertat.

Primer va ser però l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’alcalde Pere Regull al capdavant, qui va fer l’ofrena, tot seguit el Consell Comarcal. Desprès va ser el torn per Òmnium i l’ANC i tot seguit els partits polítics. VeC, el PDeCAT, per continuar desprès amb entitats com CCOO, el Coto i el Casal.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, demanava unitat i reclamava una Diada per reivindicar drets civils.

En nom d’ERC, Mònica Hill, es feia ressò d’una entrevista publicada amb Oriol Junqueras, assenyalant que cal continuar treballant per eixemplar l’independentisme.

També va fer ofrena VeC, el seu regidor portaveu, Ramon Arnabat, apuntava la reivindicació de la llibertat pels presos polítics.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, explicava que ha estat una diada amb el cor encongit per els  polítics presos.

També es va donar la paraula als representants de les dues entitats sobiranistes. Esther Güell, de l’ANC, remarcar dos objectius prioritaris.

I el president d’Òmnium, Jordi Parellada, ja augurava una dida amb moltíssima participació.

L’acte es va cloure amb la interpretació dels músics per la llibertat de lesw tres peces que els caracteritza, acabant amb Els Segadors.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: