Dissabte, 4 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Institucions, partits polítics i entitats van fer les seves ofrenes

Les ofrenes al monument al Lluís Companys es van fer en una jornada atípica però especialment emotiva.

Un cop finalitza la conferència de l’acte institucional a l’Ajuntament de Vilafranca, és costum anar a fer les ofrenes florals al monument a Lluís Companys que es troba a la rambla de la Girada. En aquesta ocasió, tot i les mesures sanitàries motivades per la pandèmia es va viure un acte carregat d’emoció i amb molta participació d’institucions, partits polítics i entitats.
L’acte l’obre la representació de l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’alcalde al capdavant, acompanyat en aquesta ocasió per representants de Junts per Vilafranca, ERC, PSC i VeC.
Pere Regull, apuntava, tal i com es podia llegir en una pancarta, que el país encara no es troba en una situació normal políticament mentre hi hagi gent a la presó i a l’exili i que cal trobar una solució.
La portaveu d’ERC, Mònica Hill, apuntava que malgrat el coronavirus no es pot deixar de sortir al carrer a reivindicar, i expressava la voluntat de seguir endavant amb la independència.
El portaveu del PSC, Francisco Romero, apuntava que en aquests moments s’obre una via per al diàleg, i el diàleg sempre és útil, al contrari de les vies unilaterals. D’altra banda reivindicava sectors essencials per al país, com el sanitari o el de l’educació.
I el regidor de VeC, Ramon Arnabat, insistia en reivindicar el dret a decidir de Catalunya i el paper de la seva formació en l’obertura d’un diàleg amb l’estat.
En el mateix moment que a la Girada es feien les ofrenes florals, l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès organitzava un acte reivindicatiu a la plaça Jaume I. Seguint mesures sanitàries però sense abandonar la lluita.
En relació a les ofrenes floral al monument cal dir que a més de l’Ajuntament també en van fer el president i representants dels consellers del Consell Comarcals, també diverses partits polítics i nombroses entitats, des d’Òmnium Cultural i la ANC, passat per sindicats o entitats culturals com el Coro.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: