Dimecres, 19 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana que Vilafranca entri a l’Índex de referència de preus de lloguer

La CUP presentarà una moció al proper ple per tal que Vilafranca se sumi al recurs engegat per l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

L’Índex de referència de preus de lloguer és una eina en la que s’hi ha sumat 25 poblacions del territori català i des de la CUP creuen que seria convenient que Vilafranca també s’hi afegís.

La regidora Marta Raventós recordava que la CUP seguirà lluitant perquè tota la població pugui accedir a un habitatge a preus dignes, tot recordant altres mesures proposades com la del Cens d’habitatges buits o la de l’Oficina Local d’Habitatge.

Tal i com explica, el regidor de la CUP Marcel Martinez, l’ índex de preus de lloguer és  un indicador de consulta pública amb caràcter informatiu que permet conèixer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides per qui fa la consulta, a l’hora que orienta sobre el preu mínim i el preu màxim que aquest mateix habitatge pot arribar a tenir.

Martinez  explicava que l’eina per si sola no resol el problema d’accés a l’habitatge però és una de les moltes que s’hauria d’haver portat a terme si a Vilafranca hi hagués una Oficina Local d’Habitatge. Aquest índex actualment s’està oferint a 25 poblacions catalanes entre les quals no hi ha Vilafranca. Per a elaborar-lo el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, del qual depèn l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, es basa en dades recollides pel mateix Institut Català del Sòl, que són publiques i consultables, utilitzant una metodologia publicada a la mateixa pàgina web de l’ens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: