Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Vella ha sortit de Sant Fèlix amb 4 castells de gamma extra

Els Castellers de Vilafranca han descarregat el 3 de 10 fm

La Diada de Sant Fèlix ha començat puntual. Els Minyons de Terrassa començaven fort i plantaven en primera ronda la Torre de 8 sense folre, castell que no han carregat mai, però  que enguany han fet sencera dues vegades a l’assaig. Però la pressió de la plaça s’ha fet notar i la torre que pujava bé ha caigut a la primera fuetada amb dosos col·locats.

La segona en intervenir ha estat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que està vivint la seva millor temporada. També han començat amb un nivell altíssim portant a la primera ronda el 4d9 sense folre. Han desmuntat un peu. I a la segona l’han carregat i descarregat amb una facilitat que no feia entendre la gran dificultat d’aquesta construcció. És el quart any consecutiu que la Vella descarrega aquest castell per Sant Fèlix.

Per la seva banda la Colla Joves dels Xiquets de Valls no ha volgut ser menys i ha obert la diada amb la Torre de 8 sense folre. Ha pujat més tremoladissa que en altres ocasions i també ha baixat amb un treball immens, però l’han descarregat. És la tercera que completen aquesta temporada, una fita històrica, que només havien aconseguit els Castellers de Vilafranca la temporada passada.

Uns Castellers que també s’han sumat a la festa de la primera ronda plantant l’immens 3 de 10 amb folre i manilles, aixoplugat per un gran peu. Un castell que ja havien descarregat a Vilanova, però que desprès de les caigudes de les darreres setmanes, era tota una incògnita. Ha fet patir, ha pujat lent, però s’ha carregat i descarregat, fent veure la llum al final del túnel dels vilafranquins.

La segona ronda ha començat amb la Torre de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, que ha pujat bé, que han carregat, però que s’ha trencat pel pis de quints amb una baixada brusca de la cassoleta.

La Vella de Valls ha continuat amb el seu programa ambiciós per Sant Fèlix i ha portat la Torre de 8 sense folre que ha pujat molt bé fins a la carregada, però ha tremolat molt a la baixada i s’ha acabat trencant.

La Joves de Valls ha triat el 5 de 9 amb folre per la segona ronda. Ha desmuntat un primer peu. A la segona ha tirat amunt. Ha pujat prou parat fins a l’arribada del pom de dalt. La canalla s’ha fet un garbuix, l’han carregat però el castell ha acabat saltant.

Els vilafranquins amb ganes d’agafar la iniciativa de la diada han plantejat la Torre de 8 sense folre a la segona ronda. Han desmuntat un peu i a la segona ha pujat amunt amb molta confiança. S’ha fet el silenci a la plaça. L’han carregat i quan semblava que es podia descarregar s’han precipitat els dosos i s’ha acabat trencant. Una segona ronda, doncs, amb quatre castells carregats, però també amb quatre caigudes.

La tercera ronda ha començat amb serenitat per part dels Minyons, que havien quedat tocats amb la caiguda de la torre, i han plantejat un 4 de 9 amb folre que han descarregat sense problemes.

Després la Vella ha ofert un dels grans moments de la diada amb el 4 de 10 amb folre i manilles. Han muntat un peu molt bellugadís, han confiat que s’assentaria en pujar, però quan ja sonaven gralles l’han deixat en intent desmuntat.

Després de la caiguda del 5 de 9, la colla Joves ha optat per la prudència descartant la Torre de 9 fm i plantejant el 3 de 9 amb folre, que han carregat amb solvència, però que ha patit per descarregar-se.

L’altre dels grans moments de la diada l’han protagonitzat els Castellers de Vilafranca a la tercera ronda. Seguint el seu programa han plantejat el 4 de 10 amb folre i manilles. Quan muntaven el peu la plaça s’ha posat a cridar independència, perquè algunes televisions espanyoles estaven connectant en directe. Això els ha pogut desconcentrar i han desmuntat un primer peu. La megafonia de plaça ha hagut de demanar silenci per muntar per segona vegada el peu, que també han decidit desmuntar i per tant han passat ronda.

La quarta ronda ha servit per tancar actuacions, a l’espera dels pilars. Els Minyons han fet el 9 de 8.

La Vella ha continuat forta i ha presentat el 4 de 9 amb l’agulla que ha pujat a la primera. Amb el castell muntat la canalla ha fet per baixar però s’ho ha repensat i finalment han decidit pujar, fent llarg el castell. S’ha hagut de lluitar per descarregar-lo.

La Joves ha aprofitat la quarta ronda per fer el pilar de sis i tancar la seva participació al Sant Fèlix 2018.

I els Verds, que havien anunciat primer que farien la Torre de 9, han sorprès finalment tornant a provar el 4 de 10 amb folre i manilles. Eren les quatre menys cinc minuts de la tarda i la plaça estava pendent de la proesa, una proesa que no ha pogut ser. A caigut ensorrant-se quan la canalla encara no havia pujat.

La cinquena ronda ha començat amb el Pilar de sis de comiat dels Minyons de Terrassa.

La Colla Vella ha tancat la seva actuació amb el seu primer Pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada, pilar que han descarregat completant una gran diada de Sant Fèlix. I els Castellers de Vilafranca han decidit completar els tres castells amb el 4d9f, que no s’ha donat per carregat, perquè l’enxaneta no ha trepitjat l’altre dos al passar per sobre la cassoleta i han decidit acabar amb pilars de 5 de comiat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: