Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Palau Baltà ha obert les seves portes per una visita guiada

Dissabte al matí, un grup de divuit persones va participar en una visita guiada a l’interior del Palau Baltà.

La visita anava a càrrec de Descobrir Penedès i estava guiada per l’historiador Josep Maria Feliu.

El Palau Baltà és un dels edificis més emblemàtics de Vilafranca. Edificat durant el segle XIII, ha estat escenari dels principals esdeveniments de la vila. A partir del segle XIX va passar a propietat de la família Baltà, que va encarregar la restauració del palau a l’arquitecte August Font l’any 1889.

Durant la visita, es podia conèixer el seu interior, els seus paviments i les històries i fantàstiques vistes que amaga l’edifici.

Aquesta de dissabte era la tercera visita que es feia al Palau Baltà després de les dues que es van oferir fa tres anys i que van tenir força èxit.

El Palau Baltà adopta l’estructura de les cases senyorials gòtiques, amb un pati central que actua com a nucli distribuïdor de les sales de la casa, amb l’escala característica, actualment coberta, i la galeria alta d’arcs apuntats.

La restauració d’August Font, arquitecte especialment influent a l’arquitectura monumental vilafranquina de l’època, va introduir nous elements compositius a l’edifici com, per exemple, la llotja-tribuna amb finestres coronelles de la seva façana principal.
La façana principal té un cos central amb barbacana de fusta sobre una galeria de finestres seguides d’arc rebaixat i dos cossos laterals coronats per merlets escalonats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: