Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les candidatures catalanes han guanyat les eleccions al Consell del Cava

Amb les dades provisionals fetes públiques pel Consell del Cava, les candidatures catalanes que es presentaven als Censos A, B i C han derrotat les candidatures sorgides a Requena i Extremadura.

Els resultats definitius se sabran dilluns, però no modificaran les vocalies.

Les eleccions per renovar els òrgans de govern del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Cava, celebrades aquest dijous, han tingut una participació del 42’5%. Dels 6.368 censats, han votat 2.707.

Al Cens A, en el qual voten els socis de cooperatives o societats de transformació, ha guanyat la candidatura Cooperativistes pel Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb 1.200 vots, mentre que Cooperativas Requena ha obtingut 192 vots.

El Cens B, destinat a viticultors que no siguin socis de cooperatives o societats de transformació, era el més disputat amb 3 candidatures.

Finalment s’ha imposat de forma contundent Viticultors del Cava, la coalició formada per Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès. Els catalans obtenen 934 vots, mentre que Cooperativa Cava Requena té 170 vots i Extremadura ASAJA, 103 vots.

Els 3 candidats, Antoni Borràs, Jaume Domènech i Joan Pascual, entren com a vocals al nou Consell.

En nom dels tres, Jaume Domènech es mostrava satisfet perquè havien aconseguit el seu objectiu de mobilitzar els pagesos.

Quant als reptes dels propers anys, prometen dedicar-hi moltes hores i treballar per a tots els viticultors del cava.

I finalment al Cens C, en el quan votaven els cellers elaboradors de vi base, s’ha imposat la candidatura de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació Vinícola Catalana amb 79 vots. L’altre candidatura, Bodega Requena, ha obtingut 14 vots. Aquest ha estat el cens que ha tingut més participació, un 61%.

Quant al Cens D no han calgut votacions perquè les dues patronals van arribar a un acord i van presentar una candidatura única formada per Freixenet, Codorniu, Juvé i Camps, Pere Ventura i Família, Bodegues Sumarroca i Celler Carles Andreu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: