Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca rep els infants sahrauís i les famílies acollidores

L’acte serveix per mostrar tant el suport al poble sahrauí com a les famílies acollidores que cada estiu reben aquests infants que a banda d’activitats lúdiques també passen revisions mèdiques.

El saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca va acollir dilluns a la tarda l’acte oficial de rebuda als infants sahrauís i les famílies que els acullen al Penedès. El regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, amb la regidora d’Ensenyament i Relacions Internacionals, Txell Montserrat, la regidora d’Esports, Salut i Consum, Anna Doblas i acompanyats dels regidors de la CUP Marcel Martínez i Marta Raventós, van oferir aquesta recepció oficial.
Ramon Zaballa destacava que la intenció és mostrar la solidaritat de l’Ajuntament amb el poble sahrauí i també els suport a les famílies acollidores.
Un dels infants que participa en aquesta acollida és l’Isa, un noi de 13 anys que és el tercer estiu que ve al Penedès. Ell explica que durant la setmana gaudeixen dels casals d’estiu, i els caps de de setmana fan activitats diverses amb les famílies d’acollida.
L’Anna Salamé i la Mònica Luna són una de les famílies acollidores, i destaquen que és una iniciativa molt positiva per els infants a nivell educatiu, lúdic i de salut, però també les famílies per l’intercanvi cultural que representa.
L’acte a l’Ajuntament va consistir en el lliurament d’una samarreta als infants i va finalitzar amb la fotografia de grup amb la bandera sahrauí. Durant aquestes setmanes els joves participen en diferents activitats, al mateix temps que passen revisions mèdiques i controls de salut per ajudar-los en cas que ho necessitin.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: