Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires han crescut en quan a visitants i es vol potenciar la seva intenció de compra

Dels més de 48.000 visitants d’aquest any, un 32% tenien intenció de comprar algun tipus de producte a la fira. Un percentatge que ha anat creixent aquests darrers anys i que es vol potenciar.

La Comissió de Fires ha fet balanç de l’edició d’aquest 2018, tot posant sobre la taula algunes xifres. Així, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, comentava que s’han registrat 48.114 visitants, el que representa uns 2.000 més que l’any passat. La valoració que aquests visitants fan de les fires és molt positiva, amb un 8 sobre 10 i el 100% mostren intenció de repetir. Cal dir també que el 87% dels visitants a les Fires son de Vilafranca i comarca.
Montfort feia esment també al fet que el 32% de les persones que es van acostar a les Fires de Maig mostraven interès de compra, un fet que ha anat creixent i que volen continuar potenciant.
Aquest 2018 la Fira ha comptat amb 132 expositors, 6 més que el 2017 i segons les dades que ha facilitat una empresa especialitzada, l’impacte econòmic a nivell local de les Fires de Maig hauria estat de més de 6 milions 600.000 euros. Montfort apuntava però, que aquest estudi d’impacte econòmics que es fa cada dos anys ha variat la seva metodologia i per tant no és comparable amb les dades del 2016.
Per sectors, el de la maquinària agrícola ha consolidat la seva importància tant a la comarca com fora. Max Margalef apuntava que aquest està sent un any especial, per la climatologia, i que això s’ha vist reflectit en les consultes i demandes als expositors. Comentava també que han detectat que cada cop hi ha més visitants que venen de fora de la comarca.
En el cas de l’automoció, s’han venut 17 cotxes més que l’any passat. Un total de 177 vehicles, que com explica Jaume Nicolàs, tenen un impacte directe sobre el resultat econòmic de la Fira.
Altres dades que s’han donat en aquest balanç fan referència a que un 47% dels visitants son públic familiar. Entre els expositors un 80% son de Vilafranca o comarca, gairebé el 70% dels expositors a les Fires esperen assolir uns resultats iguals o superiors als de 2017.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: