Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires de Maig se celebraran del 17 al 19 amb l’absència del sector de maquinària agrícola

Una altra de les novetats és la recuperació del pregó inaugural que, enguany, el farà la Gena Moner de la Joieria Moner.

Aquest dimarts s’ha presentat una nova edició de les Fires de Maig de Vilafranca, que se celebraran del 17 al 19 de maig al recinte firal de la Zona Esportiva. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde Francisco Romero, de la regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, i de membres de la Comissió de Fires. L’esdeveniment conforma un gran aparador de més de 17.000 m2 amb propostes que permeten al públic tocar, tastar i conèixer de primera mà una infinitat de productes i serveis innovadors. La gran novetat d’aquesta edició, però, és l’absència, després de molts anys, del sector de maquinària agrícola. Max Margalef, en nom del conjunt d’expositors d’aquest servei, ha explicat que han pres la decisió de no ser-hi presents en solidaritat amb la pagesia.

Una altra de les novetats és la recuperació de la conferència inaugural de les Fires que es farà el dimecres 15 de maig, a les 20h, al saló de sessions de la Casa de la Vila, a càrrec de Gena Moner, directora creativa de Joieria Moner. Pel que fa al sector de comerciants, l’associació “Vilafranca Activa” tindrà estand propi amb un espai més gran. Tal i com explicava el president, Xavier Lecegui, l’entitat està en procés de reinventar-se i tenien clar que volien tornar a ser presents de forma activa a les Fires.

Per la seva banda, l’alcalde Francisco Romero es mostrava il·lusionat de poder presentar una nova edició de les Fires, aquesta vegada com alcalde de Vilafranca, un certamen que vincula sectors tradicionals com el comerç, l’automoció i el vitivinícola amb la Plaça del Vi. Recordava que les Fires de Maig ofereixen moltes possibilitats i que s’està treballant per incorporar elements innovadors que les facin més atractives encara.

El tret de sortida de les Fires serà el divendres 17, a les 11h, amb la inauguració davant del Pavelló Firal. El sector de l’automoció hi tindrà com cada any una presència molt destacada. Hi haurà automòbils de 16 concessionaris i 21 marques diferents. També hi destaca la zona gastronòmica, amb artesans que ofereixen productes propis i un estand de la DO Penedès, a l’anomenada Plaça del Vi, on es podran fer tastos de vins de la zona de diversos elaboradors. També hi tenen cabuda les entitats, que han programat activitats variades i tallers. Completen l’oferta de les Fires de Maig un espai on es faran demostracions; un altre dedicat a xerrades de més gran format, l’anomenat espai Demo, a la zona d’automoció; una zona d’activitats per a la canalla i les parades d’artesans i les atraccions fora del recinte firal. Estarà en funcionament el servei del bus gratuït i el trenet amb dues parades al centre per anar fins al complex firal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: