Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La instal·lació fotovoltaica a Càrniques Masó genera un 22% de l’energia total que consumeix

La instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de Càrniques Masó genera un 22% de l’energia que consumeix la nau del polígon de Sant Pere Molanta.

La planta solar fotovoltaica està instal·lada a la coberta de l’obrador de Càrniques Masó al polígon de Sant Pere Molanta, a Olèrdola, i ja fa unes setmanes que funciona a ple rendiment. Es tracta d’una de les instal·lacions d’aquest tipus més grans de la comarca amb 190 panells i una potència instal·lada fotovoltaica de 52’25 Kilowatts Pic. La producció d’energia anual estimada supera els 71.000 kilowatts hora i això suposa que la planta genera un 22% del consum total d’energia de la nau a la qual subministra. L’estalvi anual previst s’acosta als 8.000 euros i es preveu que la inversió que ha fet l’empresa sigui recuperada en poc més de 7 anys.

L’encarregat de producció i manteniment de Càrniques Masó, Jesús Miranda, explica que fa temps que volien fer un pas endavant per millorar el seu estalvi energètic i apostar per la sostenibilitat, tot i que la burocràcia en energies renovables és complicada.

L’estudi d’enginyeria vilafranquí Management 2.Zero s’encarrega de portar el control energètic de Càrniques Masó i ha desenvolupat el projecte de la instal·lació fotovoltaica. L’enginyer tècnic industrial Santi Balaguer explica que el termini de retorn d’una inversió com aquesta és cada cop més curt.

També posa l’accent en l’estalvi econòmic considerable que aconsegueix l’empresa.

A més, l’energia que s’obté de la instal·lació els dies que l’obrador està tancat, es ven a la xarxa.
Per a difondre la iniciativa entre la clientela, Càrniques Masó ha instal·lat una pantalla a la zona de caixes en què es recull la informació que genera la planta fotovoltaica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: