Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental EnFemme, d’Alba Barbé, s’ha projectat a Vilafranca per commemorar el 28 de juny

En una sessió organitzada pel Servei d’Igualtat i Cineclub Vilafranca, aquest dijous s’ha pogut veure a l’auditori de Vinseum el documental d’Alba Barbé ‘EnFemme’.

La sessió tenia lloc coincidint amb el 28 de juny, el dia de l’orgull LGTBI.

EnFemme és un club amb més de deu anys d’història, un petit refugi per a l’anonimat a la metròpolis de Barcelona on es troben persones cross-dressers. L’antropòloga Alba Barbé s’hi va endinsar per a descobrir-hi “la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment posicionar-nos”. Al documental revela el silenci d’una vivència que ja no es pot mantenir oculta però també la solidaritat i la importància del plaer a l’hora de construir la identitat.

La directora del documental explicava poc abans que comencés la projecció tots els dilemes que plantejava el fet d’explicar la realitat de les persones que protagonitzen el treball.

La directora de fotografia del documental, Mar Llop, destacava que hi ha encara molts tòpics per desmuntar que afecten les persones trans i cross-dressers.

Per la seva part, des del Servei d’Igualtat, la tècnica Eva Millas considerava una gran oportunitat poder projectar a Vilafranca el documental EnFemme en un dia assenyalat com el 28 de juny.

La sessió estava coorganitzada per Cineclub Vilafranca, entitat que col·labora habitualment amb el Servei d’Igualtat i Cooperació amb la programació de pel·lícules i documentals que serveixen per divulgar conflictes i realitats sovint desconegudes.

El documental EnFemme també es projecta aquest divendres a la Sala Zazie en l’horari habitual de les sessions de Cineclub Vilafranca, a tres quarts de deu de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: