Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú reclama posar les persones al centre de l’espai públic en una jornada

Els arquitectes especialistes en espais públics Elena Guim i Ton Salvadó van protagonitzar aquest dissabte al matí una jornada organitzada per VeC.

Els arquitectes especialistes en espais públics Elena Guim i Ton Salvadó van protagonitzar aquest dissabte al matí una jornada organitzada per Vilafranca en Comú titulada ‘Volem que els carrers i les places tornin a ser nostres?’. La jornada, que tenia lloc a l’Escorxador, partia de la idea que les persones han d’estar al centre de l’espai públic.
En aquest sentit, Elena Guim parlava de les necessitats dels més joves, nens i adolescents, i posava l’accent en què se sentin segurs.

Per la seva part, Ton Salvadó va explicar el cas de Barcelona. Ell és el director de model urbà de l’Ajuntament de Barcelona, una ciutat on s’està produint una transformació a través de processos de participació, de la incorporació de la perspectiva de gènere en l’urbanisme, el concepte de “ciutat jugable” i una voluntat clara de treure volum de vehicles motoritzats dels carrers, com s’està fent amb les superilles.
Preguntat pel cas de Vilafranca, Salvadó opina que s’ha de fer una ciutat amable per anar a peu o en bicicleta d’un lloc a l’altre i que és absurd potenciar el cotxe en una vila de les dimensions de la capital de l’Alt Penedès.

Des de Vilafranca en Comú creuen que el debat sobre l’espai públic a Vilafranca és fonamental i que hi ha una sensibilitat compartida amb altres grups municipals en aquest sentit.

El grup municipal seguirà organitzant aquest tipus d’activitats que aportin diferents visions i sobretot reflexió sobre l’ús de l’espai públic a la ciutat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: