Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Marxa de Torxes no es tornarà a fer i s’impulsa celebrar l’1 d’octubre i la República

Els membres de la Comissió 11 de setembre, organitzadors de la Marxa de Torxes, van anunciar dimecres a la tarda que ja no tornaran a organitzar-la, un cop consideren assolits els seus objectius.

Jaume Claramunt i Carles Mercader, en nom de la Comissió, recordaven que fa 15 anys es va fer la primera edició d’aquesta marxa que des de Vilafranca ha arribat a més d’un centenar de municipis catalans l’any 2017. Claramunt apuntava que en el moment d’impulsar-la es buscava empènyer per anar cap a la independència i la República, unes fites que consideren ja s’han assolit tot i que on es puguin desplegar de moment. Per tant, anunciaven que aquest 2018 no hi hauria marxa de torxes, per visualitzar el canvi de paradigma i d’objectius que s’han marcat a partir d’ara.
Són conscients que encara queda molta feina per fer, i per tant a partir d’ara caldrà seguir batallant per fer realitat el que es va aconseguir l’1 d’octubre, que consideren la data fundacional de la nova República Catalana.
Així, Carles Mercader apunta que cal celebrar les victòries, que és el que va ser l’1 d’octubre, i reivindicar a partir d’ara la reconstrucció d’aquesta part dels Països Catalans per després estendre-ho a la resta del territori. La voluntat es fer una celebració el més àmplia i transversal possible.
Mercader explica que es vol fer alguna cosa diferent a la Marxa de Torxes, i que per aquest motiu fan una crida a entitats i associacions, particulars i formacions polítiques que vulguin col·laborar en la seva organització.
Al llarg dels propers 2 mesos obren aquest període per tal de mirar de consensuar entre el major nombre de persones i entitats possible el tipus de festa que es vol fer i que ha de servir per festejar la república, però al mateix temps seguir reivindicant i avançant cap a la seva consolidació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: