Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El MIV presenta una interessant exposició sobre els seus 45 anys d’història

Amb el nom de “Les golfes del MIV”, divendres es va inaugurar una exposició al Claustre de Sant Francesc per mostrar l’activitat dels 45 anys d’història de l’esplai MIV.

L’exposició es presenta com si es tractés d’unes golfes on s’hi ha anat guardant tots els records de l’entitat. Hi el muntatge d’un petit campament, una mostra de samarretes històriques de l’esplai, un cartell que explica el funcionament de l’entitat o una col·lecció de la revista interna, que es publica des de fa més de 30 anys, l’Esquitx.

L’exposició també contempla una sala amb una mostra de 45 fotografies que resumeixen els 45 anys. Tot plegat ha estat possible gràcies a la col·laboració de moltes persones que han passat per l’entitat al llarg de tots aquests anys.

El Moviment Infantil de Vilafranca es va crear l’any 1973 quan un grup de joves, que havien estat monitors i monitores a les colònies organitzades per la parròquia, van decidir realitzar activitats, tots els dissabtes a la tarda.

Des de bon principi, el MIV es va caracteritzar per l’afany de transformació de la societat, a més d’unes fortes crítiques al franquisme.

El MIV va funcionar durant els primers anys sota l’aval de la parròquia. El 1983 els monitors, després de dimitir, van fundar, amb el suport de la Junta de Pares, una entitat de caire independent, de la qual ells en serien socis. És aleshores quan neix jurídicament el “Centre d’Esplai Moviment Infantil de Vilafranca”.

L’any 1986 i després de la formulació d’un ideari bàsic i unes directrius de caire laic, els monitors i la Junta de Pares van decidir entrar a formar part de la federació ESPLAC, Esplais Catalans, a la qual el MIV encara pertany actualment.

 

 

MIV

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: