Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una jornada de portes obertes a l’empresa Gedia ha donat a conèixer els cicles formatius

Aquest dissabte es va fer a l’empresa Gedia de Santa Margarida i els Monjos, una jornada de portes obertes organitzada conjuntament amb l’Institut Alt Penedès de Vilafranca.

Era un acte per donar a conèixer a els estudiants i famílies interessades els avantatges dels cicles formatius, i en concret l’experiència de quatre anys d’aquesta empresa i institut amb la FP dual. En primer lloc es van fer les explicacions a la sala d’actes de l’empresa. La jornada es va completar amb una visita per les instal·lacions en la que hi participaven també representats del Departament d’Ensenyament i el Director de l’Institut Alt Penedès.

Va iniciar l’acte la directora de recursos humans de Gedia España, Mònica Cabezas, explicant que per primera vegada s’ha fet aquesta jornada de portes obertes, una iniciativa que ve de la relació de 4 anys amb l’institut i de l’interès del món l’empresa del sector de l’automoció per trobar ma d’obra qualificada i d’altra banda per la falta de demanda que hi ha en els instituts dels estudis de formació professional. A més la FP dual ofereix l’oportunitat de portar a la pràctica els aprenentatges.

D’altra banda a Gedia acullen des de fa 3 cursos alumnes en pràctiques, dels quals prop d’un 50% s’hauran incorporat a l’empresa.

També es va donar veu a un ex-alumne de l’institut incorporat a la plantilla de la fàbrica.

Per la seva banda el cap d’estudis de cicles formatius de l’IES Alt Penedès, Cèsar Rodríguez, va explicar les característiques dels estudis de formació professional que són una bona oportunitat de trobar feina, i una feina relacionada amb els estudis cursats.

A l’acte també hi va intervenir el Gerent de l’empresa, David Martín, que va recordar que es tracta d’una multinacional alemanya amb plantes arreu del món. La planta dels Monjos es va inaugurar el 1998 i actualment treballa per 100 clients de 20 països diferents amb una facturació de 100M€ i una plantilla de 375 treballadors. Produeixen components metàl·lics per la fabricació de cotxes. En aquest curs el conveni d’FP Dual de l’institut amb Gedia,  s’ha ampliat a dos alumnes de la família de Mecànica Industrial i quatre alumnes de la família d’Automatització i Robòtica Industrial.

 

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: