Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protesta de la CGT davant de Gedia per set acomiadaments

Una setantena de persones vinculades al sindicat CGT han protestat davant de Gedia, als Monjos, per l’acomiadament de set treballadors.

D’aquests set treballadors acomiadats, cinc són afiliats i components de la secció sindical de la CGT. Des de la Federació Intercomarcal del Garraf i l’Alt Penedès del sindicat creuen que els acomiadaments són una «represàlia» per haver promogut la revocació del Comitè d’Empresa, que no va prosperar malgrat les 120 signatures de suport que van reunir.

Aquest dilluns al matí, una setantena de persones han protestat davant de Gedia, al polígon Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos, contra aquests acomiadaments perquè no creuen que hagin estat «per causes objectives de caràcter organitzatiu», sinó per «escapçar la candidatura de la CGT a les properes eleccions sindicals».

Iván Castillo és el delegat de la CGT al comitè d’empresa i explicava la situació. També ho feia Carlos Ruiz, que portava 15 anys a l’empresa i és un dels treballadors acomiadats.

La protesta ha comptat també amb la presència de Juan Antonio Soler, secretari general de la Intercomarcal Garraf i Alt Penedès del Sindicat del metall, qui ha destacat que la CGT respondrà «jurídicament i sindicalment» al que consideren un atac contra la llibertat sindical. El sindicat es compromet a «seguir treballant perquè l’empresa retiri aquests acomiadaments».

Fonts de Gedia España SL han afirmat que els acomiadaments s’han fet «per causes objectives» i no han volgut posicionar-se respecte a la protesta d’aquest dilluns al matí perquè consideren que els treballadors estan en el seu dret de manifestar-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: