Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 52è Concurs Tastavins ha premiat els millors vins del 2017 de la DO Penedès

Els guanyadors de l’or han estat el Blanc Subur, Albet i Noya col·lecció, Clot dels Oms Rosat, Pupitre Negre, Reserva Martí, Aymar Brut i Gran Blanc Prínceps.

L’Acadèmia Tastavins i la D.O. Penedès han guardonat els 35 millors vins del 2017 de la denominació d’origen, en una gala al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, aquest dijous al vespre.
El president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, ha destacat la qualitat dels vins que s’han presentat en aquesta 52a edició del concurs i ha agraït la feina de cellers i pagesos per enriquir la cultura catalana. També ha destacat l’èxit dels vins penedesencs al mercat internacional i ha apuntat a les Cambres de Comerç com a aliades en la internacionalització.

El president en funcions del Parlament de Catalunya, Josep Costa, substituïa Roger Torrent, que era a l’estranger, per presidir l’acte. Costa, com Tarrada, ha aprofitat la seva intervenció per recordar que hi ha persones “empresonades injustament” que haurien de ser presents en un esdeveniment com aquest. Costa ha destacat, d’altra banda, l’èxit dels vins catalans i penedesencs tant al mercat interior com a l’exterior.

Al 52è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès s’hi han presentat 120 mostres de vins diferents.

Després del tast a cegues d’un grup de sommeliers experts, encapçalats per l’Associació Catalana de Sommeliers, el celler Albet i Noya ha estat un dels grans guanyadors del concurs. S’ha endut sis medalles, entre les quals dos ors, el de blanc criança, amb Albet i Noya col·lecció, i Reserva Martí, com a negre criança.

Pel que fa als blancs, el Subur, del Celler de l’Hospital / La Xarmada, s’ha endut l’or al millor vi blanc jove. L’or al millor negre jove ha estat per al Pupitre Negre, de Castell d’Or. El Clot dels Oms, de Ca n’Estella, ha rebut la medalla d’or al millor vi rosat. Finalment, l’Aymar Brut reserva, ha estat el millor clàssic Penedès i el Gran Blanc Prínceps, el millor xarel·lo.

Els cellers guanyadors podran etiquetar els vins premiats amb les medalles adhesives del concurs, també protagonitzaran activitats de promoció i tastos que Tastavins Penedès realitza en altres poblacions de fora de la comarca. A més a més, el Consell Regulador de la D.O. Penedès utilitzarà els vins guardonats també als seus actes oficials i de promoció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: