Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1.175 joves han participat a l’enquesta sobre el futur equipament de La Pelegrina

Els joves han emplenat l’enquesta en el marc de l’exposició itinerant que ha passat per nou centres d’ensenyament des del passat mes de juny.

1.175 joves, majoritàriament d’entre 14 i 17 anys, han respost l’enquesta, que tenia per objectiu prendre el pols del col·lectiu sobre el projecte de l’equipament per a joves de La Pelegrina i albirar el tipus d’activitats que els agradaria que s’hi fessin. La majoria dels joves valoren positivament disposar d’un equipament exclusiu per a ells i elles, així com el fet que el projecte hagi comptat amb la seva participació des del principi. Bàsicament veuen l’equipament com un espai on es podran relacionar i conèixer altres joves. Per tant, un espai de socialització en el temps de lleure.

Pel que fa a les activitats que proposen, són moltes i diverses: esports, cuina, karaoke, mecànica, impressions 3D, jocs de rol i de taula, idiomes, ioga o programació són algunes de les idees. Sobre la programació de les activitats, la majoria de les persones enquestades aposten per una programació conjunta entre el servei de Joventut i els propis joves.

Els resultats de l’enquesta també han permès que 85 joves mostressin el seu interès en implicar-se activament en el projecte.

Pel que fa a l’edifici de La Pelegrina, el projecte segueix més o menys el calendari previst i l’objectiu que es marca el regidor de Joventut Miquel Medialdea és que al juliol es posi a prova l’equipament a través de les activitats del Jovestiu per començar ja amb una programació estable al setembre. Abans, però, s’engegarà una campanya participativa per posar nom a l’equipament.

Sobre la gestió, encara s’ha de definir però des del servei apunten a una gestió municipalitzada amb la major participació possible dels joves.

L’enquesta sobre l’equipament per a joves seguirà activa a través de l’exposició itinerant, ara per intentar recollir les opinions de joves fins a trenta anys. Ha passat per les sales d’estudi i aquesta setmana arriba al Complex Aquàtic. Després passarà també per l’Escorxador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: