Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fins al 23 de març es pot presentar propostes per al Pressupost Participatiu de Sant Sadurní

L’Ajuntament de Sant Sadurní destinarà enguany 90.000 euros d’inversió als projectes més votats en una consulta ciutadana que se celebrarà a l’estiu.

L’Ajuntament de Sant Sadurní estrenarà aquest 2018 la primera experiència de pressupostos participatius a la vila, obrint a la ciutadania el destí de 90.000 euros del capítol d’inversions.
Durant els propers mesos aquest procés participatiu recorrerà diverses fases fins a l’estiu, quan s’obrirà una consulta ciutadana en la qual hi podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys, i en què s’escolliran els millors projectes i iniciatives.
Aquesta és la primera experiència de pressupostos participatius a Sant Sadurní. El procés s’inicia aquest mes de març amb la recollida de projectes i iniciatives d’inversió.
Fins al 23 de març es poden fer arribar propostes al web www.santsadurni.cat/pressupostparticipatiu2018 o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, al Casal municipal de la Gent Gran o al Centre Vilarnau. També el proper dijous 15 de març s’instal·larà una parada informativa al mercat municipal on es podran presentar projectes. Cada persona pot presentar un màxim de tres propostes i cada iniciativa no podrà superar els 60.000 euros, IVA inclòs.
Després d’una fase d’anàlisi tècnic, per avaluar la viabilitat econòmica i tècnica d’aquestes propostes, i també si es tracten o no de competència municipal, l’Ajuntament elaborarà una llista amb totes les propostes que compleixin els requisits del procés i iniciarà una fase de difusió per tal de donar a conèixer les iniciatives a la ciutadania.
Cap al mes de juliol està previst que se celebri la consulta ciutadana, adreçada exclusivament als veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys. Es podrà votar un màxim de tres propostes, i la participació es podrà realitzar tant de manera online, mitjançant el web del procés participatiu com físicament a través dels terminals informàtics que s’habilitaran als següents equipaments: l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, el Casal Municipal de la Gent Gran i el Centre Vilarnau. Només caldrà validar-se amb el DNI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: