Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La neu ha arribat amb més força aquest matí i matinada en els punts alts de la comarca

Finalment la neu, que va començar a caure aquest dimarts al migdia, ha agafat i caigut amb major intensitat durant la matinada i aquest matí, fins al migdia.

Ja a la tarda de dimarts la Generalitat va prohibir la circulació de camions de gran tonatge i suprimir el transport escolar per aquest dimecres, amb la qual cosa s’ha evitat la circulació de força vehicles.  Els vehicles que sí que han estat circulant són les màquines llevaneus, com la que es podia veure treballar a primera hora del matí a Mediona, o els vehicles de la Federació d’ADF Penedès Garraf, com els de Subirats , Sant Quintí de Mediona, Pontons, Sant Sadurní d’Anoia i altres que han estat traient neu a diferents punts del Penedès.

El transport públic, per ferrocarril i carretera, ha funcionat i no han quedat afectades cap de les vies principals de comunicació de la comarca, és a dir que s’ha pogut circular tant per l’autopista AP7, com per la N-340 o el C-15.

Fent un repàs d’imatges a la comarca, les zones més altes del Penedès són les que han recollit els gruixos de neu més destacats, al voltant dels 8 centímetres. Per exemple a Mediona s’ha estat treballant des de primera hora del matí en les principals vies de comunicació. També oferia una estampa bucòlica la zona esportiva d’aquest municipi.

No ha estat menor la nevada que ha caigut a la zona de Font-rubí, on els vehicles de les ADF han estat també treballant, com pot ser el cas de la carretera de Font Rubí a la Llacuna, la bv-2121.

També a Pontons operaris municipals, i ADF han estat donant un cop de mà als agents rurals i representants dels cossos de seguretat per mantenir en correcte estat la carretera que va cap a Torrelles. A Pontons es podia veure també un gruix significatiu de neu.

Molt semblant al que també es podia observar a Torrelles de Foix, on la neu ha anat caient amb força durant la matinada, i on també es mantenia una nevada força notable durant tot el matí d’aquest dimecres.

Protecció Civil recorda algunes recomanacions a l’hora de sortir a la carretera, si és necessari.

A la carretera i durant la nevada cal circular per la dreta i evitar avançaments per deixar un carril lliure per les llevaneus. Aquests dies cal circular amb cadenes al portaequipatges en tot el territori. Cal evitar iniciar els desplaçaments un cop ha començat a nevar.

Més cap a la plana del Penedès la neu ha enfarinat l’entorn, om pot ser el cas de Castellví de la Marca, o també una estampa similar es podia veure a Santa Margarida i els Monjos. I pel que fa a Vilafranca cal dir que la nevada ha estat més tímida, present a les teulades o parterres, però sense agafar ni a les voreres ni als carrers. En previsió, però, la brigada municipal s’ha posat a treballar a les cinc de la matinada i ha tirat sal per tal de garantir els passos de vehicles bona part dels carrers principals de la vila.

També a Vilafranca el servei de recollida de residus va quedar interromput aquest dimarts per restriccions de trànsit, i no s’ha posat en marxa fins a la una d’aquest migdia. Degut al fet que s’ha suprimit el transport escolar als centres d’ensenyament sí que s’han notat els efectes de la nevada, perquè moltes escoles han estat en serveis mínims, i han estat pocs els alumnes que han anat a classe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: