Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estudi sobre el vocabulari del parlar del Penedès s’emporta la VI Beca Joan Veny

L’estudi sobre el vocabulari del parlar del Penedès de Ramon Marrugat s’emporta la VI Beca Joan Veny de l’Institut Ramon Muntaner.

El projecte «Prospecció preparatòria per a la confecció d’un vocabulari del parlar penedesenc», proposat pel filòleg vilafranquí Ramon Marrugat, ha guanyat la VI Beca Joan Veny atorgada per
l’Institut Ramon Muntaner amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La beca està dotada amb 6.000 euros i fixa un termini màxim de dos any per a presentar el resultat del treball guanyador. Entre els objectius principals de la recerca s’hi troba investigar el vocalisme de Vilanova, fer una enquesta fonètica i lèxica a la rodalia de Torredembarra i, finalment, iniciar un vocabulari en línia del parlar penedesenc a través d’un web de l’Institut d’Estudis Penedesencs, que empara el projecte de Marrugat.

El jurat del premi ha escollit la proposta de Marrugat, segons ha manifestat, tant per la temàtica escollida que «és d’especial interès», com pel fet de tractar «una àrea geogràfica poc estudiada», així com «per la trajectòria de l’investigador i la tasca que ha desenvolupat fins ara».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: