Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IEP presenta l’estudi sobre el lèxic penedesenc com a punt de partida per a propers treballs

El volum recull les majoria de ponències i treballs que es van presentar a les jornades sobre el parlar penedesenc que es van fer el 2016, organitzades per l’IEP.

L’Auditori de Vinseum va acollir dimarts al vespre la presentació de la publicació que ha fet l’Institut d’Estudis Penedesencs dels treballs presentats l’any 2016 a les jornades que es van fer al voltant del parlar pendesenc. Com recordava un dels coordinadors de la publicació, Ramon Marrugat, amb el llibre es vol oferir un punt de partida per continuar treballant i estudiant sobre el lèxic penedesenc.
El coneixement i l’estudi sobre el lèxic, el parlar i l’ús del llenguatge és també una eina de cohesió territorial i de defensa del patrimoni cultural.
Joan Solé Bordes, que també ha coordinat la publicació, remarcava la importància de recollir aquest patrimoni, sent conscients de la funció que té el català estàndard, però al mateix temps posant en relleu la riquesa lingüística dels diferents territoris.
L’acte va comptar amb la presència de Montserrat Nadal, Cap del Servei del Foment de l’Ús del Català, i Pere Navarro del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Vigilique ha fet el pròleg del llibre.
També el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, va assistir-hi per mostrar el suport a l’Institut d’Estudis Penedesencs i la seva tasca d’estudi i difusió del patrimoni del Penedès en el seu sentit més ampli.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: