Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa de les Torrades del Pla del Penedès torna a oferir un any més pa torrat i arengades

La Festa de les Torrades és un esdeveniment que cada cop està més arrelat a tota la comarca i que atrau molta gent d’altres municipis

El passat cap de setmana El Pla del Penedès estava de festa. Dissabte celebraven actes de Carnaval mentre que diumenge tenia lloc la més que consolidada Festa de les Torrades. Una festa que es va iniciar al segle XIX com la festa del pa i la ceba i que posava de manifest l’agermanament de les poblacions del Pla del Penedès i Torrelavit. Amb el pas dels anys ha anat evolucionant fins a arribar al que és avui dia, una trobada entre amics, veïns i familiars per torrar pa i arengades.

A banda de l’alcalde del Pla, també hi era present l’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera qui va parlar d’allò que fa especial aquesta festa que ha sigut el símbol de l’agermanament que han tingut des de fa molt de temps els dos municipis.

Enguany, una de les novetats de la festa era l’encesa de la foguera central a toc de gralla a les 9 en punt del matí per inaugurar la festa. L’encarregada de posar la música durant aquesta encesa era la colla Grallers del Pla del Penedès.

La Festa de les Torrades és un esdeveniment que cada cop està més arrelat a tota la comarca i que atrau molta gent d’altres municipis. Com és el cas del Miquel i la Maria, veïns de Sant Sadurni.

A més de la torrada de pa i arengades, l’esplanada on se celebra la festa comptava també amb parades de productes artesans. D’altra banda, el dissabte a la tarda tenia lloc la rua de Carnaval pels carrers del poble i  l’espectacle infantil “Ara t’ho explico” a càrrec de la companyia Jordi Tonietti.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: